Blancheer de runderbotten door ze 5 minuten in kokend water te leggen en vervolgens af te spoelen. Dit zorgt voor een heldere bouillon.
Doe de runderbotten, rundvlees, citroengras, ui, knoflook en gember in een grote pan. Voeg 2 liter water toe en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat de bouillon 2-3 uur zachtjes trekken. Schep tussendoor schuim van de bovenkant.
Voeg de vissaus, zout en suiker toe en proef de bouillon. Pas de smaak aan naar wens.
2. Pittige olie maken
Verhit de annatto-olie in een kleine pan. Voeg de chilivlokken, paprikapoeder en fijngehakt citroengras toe. Bak dit 1-2 minuten op laag vuur, tot het geurt. Voeg de olie toe aan de bouillon.
3. Rijstnoedels bereiden
Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en zet apart.
4. Serveren
Snijd het gekookte rundvlees in dunne plakjes.
Verdeel de noedels over kommen. Voeg plakjes rundvlees, eventueel stukjes bloedworst, en verse kruiden toe. Giet de hete bouillon over de noedels.
Serveer met taugé, limoensap, extra chili en vissaus naar smaak.