Vietnamese Pho Bo soep

Vietnamese Pho Bo soep

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g rundvlees (zoals rosbief of entrecote), dun gesneden
  • 2 l rundbouillon
  • 2 uien, in kwarten
  • 5 cm verse gember, geplet
  • 2 steranijs
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 200 g rijstnoedels
  • 4 lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden
  • 1 bosje koriander, grof gehakt
  • Verse basilicumblaadjes (bij voorkeur Thaise basilicum)
  • 1 limoen, in partjes gesneden
  • 2 el vissaus
  • 2 el sojasaus
  • Taugé naar smaak
  • Verse rode chilipeper, in ringetjes (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Bouillon bereiden: Verhit de rundbouillon in een grote soeppan. Voeg de uien, geplette gember, steranijs, kaneelstokje en kruidnagels toe. Laat de bouillon 1 tot 1,5 uur zachtjes pruttelen om de smaken goed te laten intrekken.
  2. Rijstnoedels bereiden: Kook de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet apart.
  3. Smaken afmaken: Haal de uien, gember en specerijen uit de bouillon. Voeg de vissaus en sojasaus toe aan de bouillon en roer goed.
  4. Opmaak: Leg een portie rijstnoedels in diepe kommen. Verdeel de dun gesneden rundvleesplakjes over de noedels. Giet de hete bouillon over het vlees zodat het zachtjes gaart.
  5. Garneren: Garneer de soep met lente-uitjes, koriander, basilicumblaadjes, taugé en eventueel chilipeper. Serveer met limoenpartjes om naar wens over de soep te knijpen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print