Garneer met: citroenschil en optioneel een cocktailkers
Bereiding
Mixen in een mengglas:
Vul een mengglas met ijsblokjes.
Voeg de rye whiskey, cognac, zoete vermout, Bénédictine, Angostura bitters en Peychaud’s bitters toe.
Roer zachtjes gedurende 20-30 seconden om de cocktail goed te koelen.
Uitschenken:
Zeef de cocktail in een short tumblerglas gevuld met een groot ijsblok.
Garneren:
Maak een twist van citroenschil, knijp het boven het glas uit om de oliën vrij te laten komen en leg het op de rand van het glas.
Optioneel: voeg een cocktailkers toe voor een extra klassieke touch.
Serveertip
De Vieux Carré is een rijke, complexe cocktail met diepe smaken uit New Orleans. Perfect voor liefhebbers van whisky en cognac, ideaal als digestief na een goed diner. Combineer het met donkere chocolade of een kaasplankje voor een verfijnde ervaring.
Cheers! 🥃✨ Geniet van deze iconische klassieker!