Vis Tikka Masala

Vis Tikka Masala

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor de vismarinade:
    • 500 g stevige witte visfilet (zoals kabeljauw of pangasius), in blokjes
    • 150 g Griekse yoghurt
    • 1 tl kurkuma
    • 1 tl komijnpoeder
    • 1 tl korianderpoeder
    • 1 tl chilipoeder
    • 1 tl gember-knoflookpasta
    • Zout naar smaak
  • Voor de saus:
    • 2 el plantaardige olie
    • 1 ui, fijngehakt
    • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 el gember, geraspt
    • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
    • 1 tl garam masala
    • 1 tl paprikapoeder
    • 1/2 tl chilipoeder (optioneel)
    • 150 ml room
    • Zout naar smaak
    • Verse koriander, fijngehakt (voor garnering)
  • Voor serveren:
    • Naanbrood
    • Gestoomde basmatirijst

Bereidingswijze:

  1. Vis marineren:
    • Meng in een kom yoghurt, kurkuma, komijn, koriander, chilipoeder, gember-knoflookpasta en zout.
    • Voeg de visblokjes toe en zorg dat ze goed bedekt zijn met de marinade.
    • Laat 30 minuten marineren in de koelkast.
  2. Vis grillen:
    • Verhit een grillpan of gebruik een oven (200°C). Vet licht in met olie.
    • Gril de visblokjes 2-3 minuten per kant tot ze licht gebruind zijn. Zet apart.
  3. Saus bereiden:
    • Verhit olie in een pan. Bak de ui tot deze goudbruin is.
    • Voeg knoflook en gember toe en bak 1-2 minuten.
    • Voeg de tomatenblokjes, garam masala, paprikapoeder en chilipoeder toe. Laat 10 minuten sudderen tot de saus indikt.
    • Voeg de room toe en roer goed door. Breng op smaak met zout.
  4. Vis toevoegen:
    • Voeg de gegrilde vis voorzichtig toe aan de saus. Laat nog 5 minuten op laag vuur sudderen.
  5. Serveren:
    • Garneer met verse koriander.
    • Serveer met warm naanbrood en gestoomde basmatirijst.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print