Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Vis Tikka Masala
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de vismarinade:
500 g stevige witte visfilet (zoals kabeljauw of pangasius), in blokjes
150 g Griekse yoghurt
1 tl kurkuma
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl chilipoeder
1 tl gember-knoflookpasta
Zout naar smaak
Voor de saus:
2 el plantaardige olie
1 ui, fijngehakt
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el gember, geraspt
1 blik tomatenblokjes (400 g)
1 tl garam masala
1 tl paprikapoeder
1/2 tl chilipoeder (optioneel)
150 ml room
Zout naar smaak
Verse koriander, fijngehakt (voor garnering)
Voor serveren:
Naanbrood
Gestoomde basmatirijst
Bereidingswijze:
Vis marineren:
Meng in een kom yoghurt, kurkuma, komijn, koriander, chilipoeder, gember-knoflookpasta en zout.
Voeg de visblokjes toe en zorg dat ze goed bedekt zijn met de marinade.
Laat 30 minuten marineren in de koelkast.
Vis grillen:
Verhit een grillpan of gebruik een oven (200°C). Vet licht in met olie.
Gril de visblokjes 2-3 minuten per kant tot ze licht gebruind zijn. Zet apart.
Saus bereiden:
Verhit olie in een pan. Bak de ui tot deze goudbruin is.
Voeg knoflook en gember toe en bak 1-2 minuten.
Voeg de tomatenblokjes, garam masala, paprikapoeder en chilipoeder toe. Laat 10 minuten sudderen tot de saus indikt.
Voeg de room toe en roer goed door. Breng op smaak met zout.
Vis toevoegen:
Voeg de gegrilde vis voorzichtig toe aan de saus. Laat nog 5 minuten op laag vuur sudderen.
Serveren:
Garneer met verse koriander.
Serveer met warm naanbrood en gestoomde basmatirijst.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email