Vispotje met dille en room

Vispotje met dille en room

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 400 g visfilet (bijv. kabeljauw, zalm, of koolvis)
  • 200 g garnalen (gepeld)
  • 1 prei, in dunne ringen
  • 2 wortels, in plakjes
  • 200 g champignons, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel bloem
  • 250 ml visbouillon
  • 200 ml room (kookroom of slagroom)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels verse dille, fijngehakt
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie (optioneel, voor de garnalen)

Bereidingswijze:

1. Voorbereiden van de vis
  • Snijd de visfilet in grove stukken.
  • Kruid de vis licht met zout en peper. Zet apart.
2. Groenten sauteren
  • Verhit de boter in een grote pan of ovenschaal op middelhoog vuur.
  • Voeg de prei, wortel en champignons toe en bak 5 minuten tot de groenten zacht zijn.
  • Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
3. Roomsaus maken
  • Strooi de bloem over de groenten en roer goed door.
  • Voeg beetje bij beetje de visbouillon toe, terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
  • Giet de room erbij en laat zachtjes sudderen tot de saus dikker wordt.
4. Vis en garnalen toevoegen
  • Leg de stukken vis en garnalen in de saus. Laat 5-7 minuten zachtjes koken, tot de vis gaar is en de garnalen roze worden.
  • Roer voorzichtig zodat de vis niet uit elkaar valt.
5. Afmaken
  • Voeg het citroensap en de verse dille toe. Breng op smaak met zout en peper.
6. Serveren
  • Serveer het vispotje in diepe borden met aardappelpuree, rijst of een stuk knapperig brood. Garneer met extra dille.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print