Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Vispotje met dille en room
Ingrediƫnten voor 4 personen:
400 g visfilet
(bijv. kabeljauw, zalm, of koolvis)
200 g garnalen
(gepeld)
1 prei
, in dunne ringen
2 wortels
, in plakjes
200 g champignons
, in plakjes
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 eetlepel boter
1 eetlepel bloem
250 ml visbouillon
200 ml room
(kookroom of slagroom)
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels verse dille
, fijngehakt
Zout en peper
, naar smaak
1 eetlepel olijfolie
(optioneel, voor de garnalen)
Bereidingswijze:
1. Voorbereiden van de vis
Snijd de visfilet in grove stukken.
Kruid de vis licht met zout en peper. Zet apart.
2. Groenten sauteren
Verhit de boter in een grote pan of ovenschaal op middelhoog vuur.
Voeg de prei, wortel en champignons toe en bak 5 minuten tot de groenten zacht zijn.
Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
3. Roomsaus maken
Strooi de bloem over de groenten en roer goed door.
Voeg beetje bij beetje de visbouillon toe, terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
Giet de room erbij en laat zachtjes sudderen tot de saus dikker wordt.
4. Vis en garnalen toevoegen
Leg de stukken vis en garnalen in de saus. Laat 5-7 minuten zachtjes koken, tot de vis gaar is en de garnalen roze worden.
Roer voorzichtig zodat de vis niet uit elkaar valt.
5. Afmaken
Voeg het citroensap en de verse dille toe. Breng op smaak met zout en peper.
6. Serveren
Serveer het vispotje in diepe borden met aardappelpuree, rijst of een stuk knapperig brood. Garneer met extra dille.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email