Vissoep met kreeft en saffraan

Vissoep met kreeft en saffraan

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 1 kleine kreeft, gekookt, schoongemaakt, en in stukken
  • 300 g stevige witte visfilet (zoals kabeljauw of schelvis), in stukken
  • 10 grote garnalen, gepeld
  • 750 ml visbouillon
  • 200 ml witte wijn
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 prei, in dunne ringen
  • 1 wortel, in kleine blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 mespunt saffraan
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
  • Verse dille of peterselie, fijngehakt
  • Stokbrood of croutons, voor erbij

Bereidingswijze:

1. Aromatische basis maken
  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui, prei, wortel en knoflook toe en bak deze tot ze zacht zijn.
  3. Roer het paprikapoeder en de saffraan erdoor en laat even meebakken.
2. Bouillon en wijn toevoegen
  1. Giet de witte wijn en visbouillon in de pan en breng aan de kook.
  2. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken, zodat de smaken zich ontwikkelen.
3. Vis en kreeft toevoegen
  1. Voeg de stukken vis, garnalen en kreeft toe aan de soep.
  2. Laat de soep nog 5-7 minuten zachtjes koken, totdat de vis en garnalen gaar zijn.
4. Soep afwerken
  1. Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met zout en peper.
  2. Verwijder de pan van het vuur om overkoken te voorkomen.
5. Serveren
  1. Schep de soep in kommen en garneer met verse dille of peterselie.
  2. Serveer met stokbrood of croutons voor een complete maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print