Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Vissoep met kreeft en saffraan
Ingrediƫnten voor 4 personen:
1 kleine kreeft
, gekookt, schoongemaakt, en in stukken
300 g stevige witte visfilet
(zoals kabeljauw of schelvis), in stukken
10 grote garnalen
, gepeld
750 ml visbouillon
200 ml witte wijn
1 ui
, fijngehakt
1 prei
, in dunne ringen
1 wortel
, in kleine blokjes
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 mespunt saffraan
200 ml slagroom
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
Zout en peper
, naar smaak
Voor garnering:
Verse dille
of peterselie, fijngehakt
Stokbrood
of croutons, voor erbij
Bereidingswijze:
1. Aromatische basis maken
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui, prei, wortel en knoflook toe en bak deze tot ze zacht zijn.
Roer het paprikapoeder en de saffraan erdoor en laat even meebakken.
2. Bouillon en wijn toevoegen
Giet de witte wijn en visbouillon in de pan en breng aan de kook.
Laat de soep
15 minuten
zachtjes koken, zodat de smaken zich ontwikkelen.
3. Vis en kreeft toevoegen
Voeg de stukken vis, garnalen en kreeft toe aan de soep.
Laat de soep nog
5-7 minuten
zachtjes koken, totdat de vis en garnalen gaar zijn.
4. Soep afwerken
Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met zout en peper.
Verwijder de pan van het vuur om overkoken te voorkomen.
5. Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met verse dille of peterselie.
Serveer met stokbrood of croutons voor een complete maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email