Meng de bloem en suiker in een kom. Voeg de koude boter toe en wrijf met je vingertoppen tot het mengsel op fijne broodkruimels lijkt.
Voeg de eidooier en 1-2 eetlepels koud water toe. Kneed snel tot een samenhangend deeg. Vorm een bal, wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
2. Bodem bakken
Verwarm de oven voor op 180°C.
Rol het deeg uit op een licht bebloemd werkvlak en bekleed een ingevette taartvorm (22 cm) met het deeg. Prik de bodem in met een vork.
Bak de bodem blind (met bakpapier en bakbonen) gedurende 10 minuten. Verwijder de bakbonen en bak nog 5 minuten.
3. Amandelvulling maken
Klop de boter en suiker licht en luchtig.
Voeg de eieren één voor één toe, gevolgd door de gemalen amandelen, bloem en amandelextract. Meng tot een gladde vulling.
4. Taart samenstellen
Schep de amandelvulling in de voorgebakken taartbodem en strijk glad.
Schik de plakjes peer in een cirkelvorm op de vulling. Bestrijk de peren met citroensap en honing.
Bestrooi met geschaafde amandelen.
5. Bakken
Bak de taart 30-35 minuten in de oven, of tot de vulling stevig is en de peren goudbruin kleuren.
6. Serveren
Laat de taart lichtjes afkoelen. Bestrooi met poedersuiker.
Serveer warm of op kamertemperatuur, eventueel met een bolletje vanille-ijs of een toef slagroom.