4 sneetjes rustiek brood (bijv. ciabatta of zuurdesem)
200 g zachte geitenkaas
2 el honing
1 el olijfolie
4 takjes verse tijm (of 1 tl gedroogde tijm)
Zwarte peper naar smaak
Optioneel: een handje walnoten, grof gehakt
Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte) of gebruik de grillstand.
Leg de sneetjes brood op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrijk ze licht met olijfolie.
Beleggen:
Snijd de geitenkaas in dikke plakjes en leg op elk sneetje brood een plak geitenkaas.
Druppel een beetje honing over de kaas en strooi wat verse tijmblaadjes (of gedroogde tijm) eroverheen.
Bakken:
Plaats de bakplaat in de oven en bak gedurende 5-7 minuten, totdat de kaas begint te smelten en een licht goudbruin kleurtje krijgt. Bij gebruik van de grillstand kan dit sneller gaan (3-5 minuten).
Afwerking:
Haal de toastjes uit de oven en breng ze op smaak met een snufje zwarte peper.
Garneer eventueel met wat gehakte walnoten voor extra crunch.
Serveren:
Serveer direct, terwijl de toastjes nog warm zijn. Combineer met een frisse salade voor een gebalanceerd voorgerecht.