Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Warme stoofpeer met vanille-roomsaus
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de stoofperen:
4 stevige stoofperen
(zoals Gieser Wildeman)
500 ml rode wijn
(of water voor een alcoholvrije variant)
100 g suiker
1 kaneelstokje
2 kruidnagels
1 steranijs
1 sinaasappel
, in schijfjes
1 vanillestokje
, opengesneden
Voor de vanille-roomsaus:
250 ml melk
250 ml slagroom
1 vanillestokje
(of 1 theelepel vanille-extract)
2 eetlepels suiker
2 eidooiers
1 eetlepel maïzena
Bereidingswijze:
Stoofperen bereiden
Schil de stoofperen, maar laat het steeltje eraan voor een mooie presentatie.
Plaats de peren in een pan en voeg de rode wijn, suiker, kaneelstokje, kruidnagels, steranijs, sinaasappelschijfjes en vanillestokje toe.
Breng het geheel aan de kook en laat de peren op laag vuur
1,5-2 uur
zachtjes stoven tot ze mooi rood en gaar zijn. Draai de peren af en toe om.
Vanille-roomsaus maken
Verwarm in een pan de melk en slagroom met het vanillestokje of vanille-extract tot net onder het kookpunt. Haal van het vuur.
Klop in een kom de eidooiers met de suiker en maïzena tot een glad mengsel.
Giet een klein beetje van de warme melk bij het eimengsel en roer goed door (tempereren).
Giet het eimengsel terug in de pan en verwarm het geheel op laag vuur. Roer constant tot de saus begint in te dikken. Laat het niet koken!
Zeef de saus en houd warm.
Serveren
Plaats een warme stoofpeer op een bord.
Giet er een flinke lepel vanille-roomsaus omheen.
Garneer met een takje munt of een snufje kaneelpoeder voor extra flair.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email