Waterkers-Peer Gazpacho

Waterkers-Peer Gazpacho

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de Gazpacho:
  • 2 rijpe peren, geschild en in stukjes
  • 100 g verse waterkers (gewassen en harde stelen verwijderd)
  • 1 komkommer, geschild en in stukjes
  • 1 kleine sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 250 ml groentebouillon (koud)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el witte wijnazijn
  • Sap van 1/2 citroen
  • Zout en peper naar smaak
Voor de Garnering:
  • Enkele blaadjes waterkers
  • Dunne plakjes peer
  • Een drizzel olijfolie
  • Optioneel: gehakte pistachenoten of amandelen

Bereidingswijze

  1. Mix de Gazpacho
    • Doe de peren, waterkers, komkommer, sjalot, knoflook, groentebouillon, olijfolie, witte wijnazijn en citroensap in een blender.
    • Mix tot een gladde soep. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  2. Koelen
    • Zet de gazpacho minimaal 2 uur in de koelkast om goed door te koelen en de smaken te laten intrekken.
  3. Serveren
    • Schenk de koude gazpacho in kommen of glazen.
    • Garneer met blaadjes waterkers, plakjes peer en een drizzel olijfolie.
    • Strooi eventueel gehakte pistachenoten of amandelen over de bovenkant voor extra textuur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print