Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Waterkers-Peer Gazpacho
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de Gazpacho:
2 rijpe peren, geschild en in stukjes
100 g verse waterkers (gewassen en harde stelen verwijderd)
1 komkommer, geschild en in stukjes
1 kleine sjalot, fijngesnipperd
1 teen knoflook, geperst
250 ml groentebouillon (koud)
2 el olijfolie
1 el witte wijnazijn
Sap van 1/2 citroen
Zout en peper naar smaak
Voor de Garnering:
Enkele blaadjes waterkers
Dunne plakjes peer
Een drizzel olijfolie
Optioneel: gehakte pistachenoten of amandelen
Bereidingswijze
Mix de Gazpacho
Doe de peren, waterkers, komkommer, sjalot, knoflook, groentebouillon, olijfolie, witte wijnazijn en citroensap in een blender.
Mix tot een gladde soep. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Koelen
Zet de gazpacho minimaal 2 uur in de koelkast om goed door te koelen en de smaken te laten intrekken.
Serveren
Schenk de koude gazpacho in kommen of glazen.
Garneer met blaadjes waterkers, plakjes peer en een drizzel olijfolie.
Strooi eventueel gehakte pistachenoten of amandelen over de bovenkant voor extra textuur.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email