Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Wild Zwijn Pâté met Augurken en Zuurdesembrood
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de pâté:
300 g wild zwijngehakt
100 g varkenslever (optioneel)
1 sjalot, fijngehakt
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 el boter
1 el cognac
1 el verse tijm, fijngehakt
1 el verse peterselie, fijngehakt
1 ei
50 ml room
Zout en peper naar smaak
Voor serveren:
4 sneetjes zuurdesembrood, geroosterd
8 kleine augurken (cornichons)
Verse kruiden (zoals tijm of peterselie) voor garnering
Bereidingswijze:
Pâté maken:
Verwarm de oven voor op 160°C.
Smelt de boter in een pan en fruit de sjalot en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg het wild zwijngehakt en eventueel varkenslever toe en bak kort aan. Blus af met cognac.
Haal de pan van het vuur en meng de tijm, peterselie, zout en peper door het mengsel.
Klop in een kom het ei met de room en voeg dit toe aan het vleesmengsel. Roer goed door.
Pâté bakken:
Schep het mengsel in een kleine cakevorm of terrinevorm.
Plaats de vorm in een braadslede en vul deze met heet water tot halverwege de vorm.
Bak de pâté au bain-marie gedurende 60-70 minuten.
Laat afkoelen en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
Serveren:
Snijd de pâté in plakjes en leg deze op een serveerbord.
Voeg augurken en sneetjes geroosterd zuurdesembrood toe.
Garneer met verse kruiden en serveer direct.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email