Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Wild Zwijn Ragout
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de ragout:
800 g wild zwijn (in blokjes van 3-4 cm)
2 el bloem
2 el olijfolie
2 el boter
1 grote ui, gesnipperd
2 wortelen, in plakjes
2 stengels bleekselderij, in stukjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
200 g champignons, in kwarten
300 ml rode wijn
300 ml wildfond
2 el tomatenpuree
2 laurierblaadjes
4 jeneverbessen, gekneusd
2 takjes tijm
Zout en peper naar smaak
Bijgerechten:
800 g aardappelpuree
400 g geroosterde groenten (bijv. wortelen, pastinaak, spruitjes)
Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met zout, peper, en bloem.
Vlees aanbraden:
Verhit olijfolie en boter in een grote braadpan.
Bak het vlees in porties rondom bruin. Haal uit de pan en zet apart.
Groenten bakken:
Voeg in dezelfde pan de ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe en bak tot ze licht gekarameliseerd zijn.
Roer de tomatenpuree erdoor en bak 2 minuten mee.
Ragout opzetten:
Voeg de rode wijn toe en laat inkoken tot ongeveer de helft.
Voeg het vlees, de champignons, wildfond, laurier, jeneverbessen en tijm toe.
Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 2,5 tot 3 uur zachtjes sudderen met een deksel op de pan. Roer af en toe.
Smaak controleren:
Proef de ragout en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Verwijder de laurierblaadjes en tijm.
Bijgerechten klaarmaken:
Bereid de aardappelpuree volgens je favoriete recept.
Rooster de groenten in de oven met olijfolie, zout en peper gedurende 25-30 minuten op 200°C.
Serveren:
Schep de ragout in diepe borden en serveer met aardappelpuree en geroosterde groenten.
Garneer met verse kruiden zoals peterselie of tijm.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email