Wild Zwijn Ragout

Wild Zwijn Ragout

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor de ragout:
    • 800 g wild zwijn (in blokjes van 3-4 cm)
    • 2 el bloem
    • 2 el olijfolie
    • 2 el boter
    • 1 grote ui, gesnipperd
    • 2 wortelen, in plakjes
    • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 200 g champignons, in kwarten
    • 300 ml rode wijn
    • 300 ml wildfond
    • 2 el tomatenpuree
    • 2 laurierblaadjes
    • 4 jeneverbessen, gekneusd
    • 2 takjes tijm
    • Zout en peper naar smaak
  • Bijgerechten:
    • 800 g aardappelpuree
    • 400 g geroosterde groenten (bijv. wortelen, pastinaak, spruitjes)

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiding:
    • Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met zout, peper, en bloem.
  2. Vlees aanbraden:
    • Verhit olijfolie en boter in een grote braadpan.
    • Bak het vlees in porties rondom bruin. Haal uit de pan en zet apart.
  3. Groenten bakken:
    • Voeg in dezelfde pan de ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe en bak tot ze licht gekarameliseerd zijn.
    • Roer de tomatenpuree erdoor en bak 2 minuten mee.
  4. Ragout opzetten:
    • Voeg de rode wijn toe en laat inkoken tot ongeveer de helft.
    • Voeg het vlees, de champignons, wildfond, laurier, jeneverbessen en tijm toe.
    • Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 2,5 tot 3 uur zachtjes sudderen met een deksel op de pan. Roer af en toe.
  5. Smaak controleren:
    • Proef de ragout en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Verwijder de laurierblaadjes en tijm.
  6. Bijgerechten klaarmaken:
    • Bereid de aardappelpuree volgens je favoriete recept.
    • Rooster de groenten in de oven met olijfolie, zout en peper gedurende 25-30 minuten op 200°C.
  7. Serveren:
    • Schep de ragout in diepe borden en serveer met aardappelpuree en geroosterde groenten.
    • Garneer met verse kruiden zoals peterselie of tijm.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print