Wild Zwijnballetjes met Cranberrysaus

Wild Zwijnballetjes met Cranberrysaus

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voor de balletjes:
    • 500 g wild zwijngehakt
    • 1 ei
    • 50 g paneermeel
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 tl tijm, fijngehakt
    • 1 tl rozemarijn, fijngehakt
    • 1 tl mosterd
    • Zout en peper naar smaak
    • 2 el olijfolie (voor bakken)
  • Voor de cranberrysaus:
    • 200 g cranberry’s (vers of diepvries)
    • 50 g suiker
    • 50 ml sinaasappelsap
    • 1 el honing
    • 1 snufje kaneel
  • Garnering:
    • Verse kruiden (zoals peterselie of tijm)

Bereidingswijze:

  1. Balletjes maken:
    • Meng het wild zwijngehakt met het ei, paneermeel, knoflook, tijm, rozemarijn, mosterd, zout en peper in een kom.
    • Rol kleine balletjes van ca. 3 cm doorsnede.
    • Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes rondom goudbruin. Zet apart.
  2. Cranberrysaus bereiden:
    • Doe de cranberry’s, suiker, sinaasappelsap, honing en kaneel in een steelpan.
    • Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen tot de cranberry’s openbarsten en de saus indikt (ongeveer 10-15 minuten). Roer af en toe.
  3. Balletjes glazeren:
    • Voeg de cranberrysaus toe aan de pan met de balletjes en verwarm zachtjes zodat de balletjes volledig worden bedekt met de saus.
  4. Serveren:
    • Plaats de balletjes op een serveerplank of schaal.
    • Garneer met verse kruiden en serveer extra cranberrysaus als dip.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print