Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Wild Zwijnburger met Rode Kool en Appel
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de wild zwijnburger:
500 g wild zwijngehakt
1 ei
2 el paneermeel
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tl rozemarijn, fijngehakt
Zout en versgemalen peper
2 el olijfolie (voor bakken)
Voor de rode kool-slaw:
200 g rode kool, fijn gesneden
1 appel, in dunne reepjes
2 el appelazijn
1 el mayonaise
1 tl honing
Zout en peper naar smaak
Voor de gekarameliseerde appel:
1 appel, in dunne schijfjes
1 el boter
1 el suiker
Overig:
4 briochebroodjes
4 blaadjes sla
Optioneel: zoete aardappelfriet als bijgerecht
Bereidingswijze:
Wild zwijnburger bereiden:
Meng het gehakt met ei, paneermeel, knoflook, rozemarijn, zout en peper.
Vorm 4 burgers van gelijke grootte.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de burgers 4-5 minuten per kant, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Rode kool-slaw maken:
Meng rode kool en appel in een kom.
Klop een dressing van appelazijn, mayonaise, honing, zout en peper.
Meng de dressing door de kool en appel en laat even intrekken.
Gekarameliseerde appel maken:
Verhit boter in een koekenpan en voeg de appelschijfjes toe.
Bestrooi met suiker en bak 2-3 minuten tot ze goudbruin en gekarameliseerd zijn.
Broodjes voorbereiden:
Snijd de briochebroodjes doormidden en rooster ze licht in een droge koekenpan of oven.
Burger samenstellen:
Leg een blaadje sla op de onderste helft van het broodje.
Plaats de wild zwijnburger erop.
Voeg een flinke lepel rode kool-slaw toe.
Leg gekarameliseerde appelschijfjes erop en dek af met de bovenkant van het broodje.
Serveren:
Serveer de burgers met een portie zoete aardappelfriet of een frisse salade.
Garneer eventueel met verse kruiden zoals peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email