Wild Zwijnburger met Rode Kool en Appel

Wild Zwijnburger met Rode Kool en Appel

Ingrediƫnten voor 4 personen:

    Voor de wild zwijnburger:
    • 500 g wild zwijngehakt
    • 1 ei
    • 2 el paneermeel
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1 tl rozemarijn, fijngehakt
    • Zout en versgemalen peper
    • 2 el olijfolie (voor bakken)
  • Voor de rode kool-slaw:
    • 200 g rode kool, fijn gesneden
    • 1 appel, in dunne reepjes
    • 2 el appelazijn
    • 1 el mayonaise
    • 1 tl honing
    • Zout en peper naar smaak
  • Voor de gekarameliseerde appel:
    • 1 appel, in dunne schijfjes
    • 1 el boter
    • 1 el suiker
  • Overig:
    • 4 briochebroodjes
    • 4 blaadjes sla
    • Optioneel: zoete aardappelfriet als bijgerecht

Bereidingswijze:

  1. Wild zwijnburger bereiden:
    • Meng het gehakt met ei, paneermeel, knoflook, rozemarijn, zout en peper.
    • Vorm 4 burgers van gelijke grootte.
    • Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de burgers 4-5 minuten per kant, tot ze goudbruin en gaar zijn.
  2. Rode kool-slaw maken:
    • Meng rode kool en appel in een kom.
    • Klop een dressing van appelazijn, mayonaise, honing, zout en peper.
    • Meng de dressing door de kool en appel en laat even intrekken.
  3. Gekarameliseerde appel maken:
    • Verhit boter in een koekenpan en voeg de appelschijfjes toe.
    • Bestrooi met suiker en bak 2-3 minuten tot ze goudbruin en gekarameliseerd zijn.
  4. Broodjes voorbereiden:
    • Snijd de briochebroodjes doormidden en rooster ze licht in een droge koekenpan of oven.
  5. Burger samenstellen:
    • Leg een blaadje sla op de onderste helft van het broodje.
    • Plaats de wild zwijnburger erop.
    • Voeg een flinke lepel rode kool-slaw toe.
    • Leg gekarameliseerde appelschijfjes erop en dek af met de bovenkant van het broodje.
  6. Serveren:
    • Serveer de burgers met een portie zoete aardappelfriet of een frisse salade.
    • Garneer eventueel met verse kruiden zoals peterselie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print