Wildcarpaccio met Truffelmayonaise

Wildcarpaccio met Truffelmayonaise

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Voor de carpaccio:
    • 200 g dun gesneden wild vlees (bijv. hertenbiefstuk of ree)
    • 2 el olijfolie
    • Zout en versgemalen peper
  • Voor de truffelmayonaise:
    • 4 el mayonaise
    • 1 tl truffelpasta of truffelolie
    • 1 tl citroensap
  • Voor de garnering:
    • Handvol rucola
    • 2 el kappertjes
    • 40 g Parmezaanse kaas, geschaafd
    • 1 el extra vierge olijfolie
    • Versgemalen zwarte peper
    • Optioneel: dunne plakjes zwarte truffel (voor extra luxe)

Bereidingswijze:

  1. Carpaccio voorbereiden:
    • Leg het dun gesneden wild vlees op een groot bord of serveerschaal. Zorg dat de plakjes licht overlappen.
    • Besprenkel het vlees met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper.
  2. Truffelmayonaise maken:
    • Meng de mayonaise met truffelpasta of truffelolie en citroensap. Roer goed door en voeg indien nodig een beetje extra citroensap toe voor balans.
  3. Bord opmaken:
    • Verdeel de rucola over het vlees.
    • Druppel de truffelmayonaise over de carpaccio.
    • Strooi de kappertjes en geschaafde Parmezaanse kaas over het gerecht.
    • Werk af met een scheutje extra vierge olijfolie en wat versgemalen zwarte peper.
  4. Serveren:
    • Optioneel: voeg dunne plakjes zwarte truffel toe als garnering.
    • Serveer direct en geniet van de delicate smaken.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print