Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Wildcarpaccio met Truffelmayonaise
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de carpaccio:
200 g dun gesneden wild vlees (bijv. hertenbiefstuk of ree)
2 el olijfolie
Zout en versgemalen peper
Voor de truffelmayonaise:
4 el mayonaise
1 tl truffelpasta of truffelolie
1 tl citroensap
Voor de garnering:
Handvol rucola
2 el kappertjes
40 g Parmezaanse kaas, geschaafd
1 el extra vierge olijfolie
Versgemalen zwarte peper
Optioneel: dunne plakjes zwarte truffel (voor extra luxe)
Bereidingswijze:
Carpaccio voorbereiden:
Leg het dun gesneden wild vlees op een groot bord of serveerschaal. Zorg dat de plakjes licht overlappen.
Besprenkel het vlees met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper.
Truffelmayonaise maken:
Meng de mayonaise met truffelpasta of truffelolie en citroensap. Roer goed door en voeg indien nodig een beetje extra citroensap toe voor balans.
Bord opmaken:
Verdeel de rucola over het vlees.
Druppel de truffelmayonaise over de carpaccio.
Strooi de kappertjes en geschaafde Parmezaanse kaas over het gerecht.
Werk af met een scheutje extra vierge olijfolie en wat versgemalen zwarte peper.
Serveren:
Optioneel: voeg dunne plakjes zwarte truffel toe als garnering.
Serveer direct en geniet van de delicate smaken.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email