Wildsoep met paddenstoelen en room

Wildsoep met paddenstoelen en room

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 200 g wildstoofvlees (zoals hert of wildzwijn), in kleine blokjes
  • 150 g gemengde paddenstoelen (zoals shiitake, oesterzwammen, kastanjechampignons), in stukjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 wortel, in kleine blokjes
  • 1 stengel bleekselderij, in plakjes
  • 750 ml wild- of runderbouillon
  • 100 ml rode wijn (optioneel)
  • 150 ml slagroom
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel tijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
  • Verse peterselie, fijngehakt
  • Croutons of geroosterd brood

Bereidingswijze:

1. Wildvlees aanbakken
  1. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
  2. Voeg het wildstoofvlees toe en bak dit rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
2. Groenten en paddenstoelen bereiden
  1. Voeg ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe aan dezelfde pan en bak deze zachtjes tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de paddenstoelen toe en bak nog 5 minuten, totdat ze beginnen te slinken.
3. Bouillon en kruiden toevoegen
  1. Giet de bouillon en rode wijn (indien gebruikt) in de pan en voeg het aangebakken wildvlees, laurierblad en tijm toe.
  2. Breng aan de kook en laat de soep 30 minuten zachtjes sudderen, zodat de smaken zich goed ontwikkelen.
4. Room toevoegen
  1. Roer de slagroom door de soep en laat deze nog 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
5. Serveren
  1. Schep de soep in kommen en garneer met verse peterselie.
  2. Serveer met croutons of geroosterd brood voor een complete maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print