Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Wildsoep met paddenstoelen en room
Ingrediƫnten voor 4 personen:
200 g wildstoofvlees
(zoals hert of wildzwijn), in kleine blokjes
150 g gemengde paddenstoelen
(zoals shiitake, oesterzwammen, kastanjechampignons), in stukjes
1 ui
, fijngehakt
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 wortel
, in kleine blokjes
1 stengel bleekselderij
, in plakjes
750 ml wild- of runderbouillon
100 ml rode wijn
(optioneel)
150 ml slagroom
1 laurierblad
1 theelepel tijm
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper
, naar smaak
Voor garnering:
Verse peterselie
, fijngehakt
Croutons
of geroosterd brood
Bereidingswijze:
1. Wildvlees aanbakken
Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur.
Voeg het wildstoofvlees toe en bak dit rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
2. Groenten en paddenstoelen bereiden
Voeg ui, knoflook, wortel en bleekselderij toe aan dezelfde pan en bak deze zachtjes tot ze glazig zijn.
Voeg de paddenstoelen toe en bak nog
5 minuten
, totdat ze beginnen te slinken.
3. Bouillon en kruiden toevoegen
Giet de bouillon en rode wijn (indien gebruikt) in de pan en voeg het aangebakken wildvlees, laurierblad en tijm toe.
Breng aan de kook en laat de soep
30 minuten
zachtjes sudderen, zodat de smaken zich goed ontwikkelen.
4. Room toevoegen
Roer de slagroom door de soep en laat deze nog
5 minuten
zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
5. Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met verse peterselie.
Serveer met croutons of geroosterd brood voor een complete maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email