Wildzwamsoep

Wildzwamsoep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 300 g wilde paddenstoelen (zoals eekhoorntjesbrood, shiitake, oesterzwammen of cantharellen)
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 ml kookroom (of plantaardige room voor een vegan variant)
  • 1 eetlepel boter (of olijfolie voor een vegan optie)
  • 1 takje tijm (of een snufje gedroogde tijm)
  • 2 eetlepels witte wijn (optioneel, voor extra diepte)
  • Peper en zout (naar smaak)
Voor de garnering:
  • Extra paddenstoelen (kort gebakken in boter of olie)
  • Peterselie (fijngehakt)
  • Druppeltje truffelolie (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Paddenstoelen schoonmaken: Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje of doekje (vermijd water). Snijd ze in grove stukken.
  2. Bakken: Verhit de boter in een soeppan en bak de sjalot en knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5-7 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn.
  3. Bouillon toevoegen: Voeg de groentebouillon, tijm en eventueel de witte wijn toe. Breng aan de kook en laat 10-15 minuten zachtjes sudderen.
  4. Soep pureren: Haal de tijm uit de pan en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie. Voeg de kookroom toe en roer goed door.
  5. Afstemmen naar smaak: Breng de soep op smaak met peper en zout. Voor extra diepte kun je een klein scheutje truffelolie toevoegen.
  6. Serveren: Schep de soep in kommen en garneer met kort gebakken paddenstoelen, peterselie en een paar druppels truffelolie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print