Witlof met Roquefort en Walnoten

Witlof met Roquefort en Walnoten

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 2 stronkjes witlof
  • 100 g roquefort (of een andere blauwe kaas)
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 2 el honing
  • 1 el balsamicoglazuur (optioneel)
  • Een paar blaadjes verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)

Bereidingswijze:

  1. Witlof voorbereiden:
    • Snijd de onderkant van de witlofstronken af en haal de blaadjes voorzichtig los.
    • Kies de mooiste en grootste blaadjes uit en leg deze op een schaal.
  2. Vullen met roquefort:
    • Snijd of verkruimel de roquefort in kleine stukjes.
    • Verdeel een beetje roquefort over elk witlofblaadje.
  3. Toevoegen van walnoten:
    • Strooi de grof gehakte walnoten over de witlof en roquefort.
  4. Afwerking:
    • Druppel een beetje honing over elk witlofblaadje.
    • Besprenkel eventueel met balsamicoglazuur voor een extra smaakdimensie.
  5. Serveren:
    • Garneer met fijngehakte peterselie en serveer direct als voorgerecht of hapje.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print