Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Witlof met Roquefort en Walnoten
Ingrediƫnten voor 4 personen:
2 stronkjes witlof
100 g roquefort (of een andere blauwe kaas)
50 g walnoten, grof gehakt
2 el honing
1 el balsamicoglazuur (optioneel)
Een paar blaadjes verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
Bereidingswijze
:
Witlof voorbereiden
:
Snijd de onderkant van de witlofstronken af en haal de blaadjes voorzichtig los.
Kies de mooiste en grootste blaadjes uit en leg deze op een schaal.
Vullen met roquefort
:
Snijd of verkruimel de roquefort in kleine stukjes.
Verdeel een beetje roquefort over elk witlofblaadje.
Toevoegen van walnoten
:
Strooi de grof gehakte walnoten over de witlof en roquefort.
Afwerking
:
Druppel een beetje honing over elk witlofblaadje.
Besprenkel eventueel met balsamicoglazuur voor een extra smaakdimensie.
Serveren
:
Garneer met fijngehakte peterselie en serveer direct als voorgerecht of hapje.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email