Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Witlofsoep met ham en mosterd
Ingrediƫnten voor 4 personen:
4 stronken witlof
(in stukjes gesneden)
1 grote ui
, gesnipperd
2 middelgrote aardappelen
, geschild en in blokjes
1 liter kippen- of groentebouillon
200 ml kookroom
2 eetlepels milde mosterd
2 eetlepels boter
150 g ham
(in reepjes of blokjes gesneden)
Peper en zout
, naar smaak
Optioneel:
Verse bieslook of peterselie, fijngehakt
Bereiding:
De groenten voorbereiden
Smelt de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Fruit de ui 2-3 minuten tot deze glazig is.
Voeg de witlof toe en bak nog 3-4 minuten mee, tot het licht zacht wordt.
Bouillon en aardappel toevoegen
Voeg de blokjes aardappel toe aan de pan en giet de bouillon erbij.
Breng de soep aan de kook en laat
15-20 minuten
zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
Pureren en romigheid toevoegen
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Roer de kookroom en de mosterd erdoorheen. Proef en breng op smaak met peper en zout.
Ham krokant bakken
Bak ondertussen de ham in een droge koekenpan krokant.
Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met de krokante hamreepjes.
Maak het af met verse bieslook of peterselie voor een frisse touch.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email