50 g witte chocolade, in stukjes (optioneel voor extra chocolade)
Optioneel: 50 g gehakte noten (zoals pecannoten of macadamia’s)
Bereidingswijze
1. Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed een bakvorm met bakpapier en vet het licht in.
2. Chocolade en boter smelten
Smelt de witte chocolade en boter samen au bain-marie of in intervallen in de magnetron. Roer tot een glad mengsel en laat iets afkoelen.
3. Nat mengsel maken
Klop in een grote kom de suiker en eieren luchtig. Voeg het vanille-extract en het gesmolten chocolademengsel toe en meng goed.
4. Droge ingrediënten toevoegen
Zeef de bloem en het zout boven het natte mengsel.
Meng tot een glad beslag, maar meng niet te veel.
Roer voorzichtig de stukjes witte chocolade en eventueel de gehakte noten door het beslag.
5. Bakken
Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak 25-30 minuten, of tot een satéprikker er schoon uitkomt. De bovenkant moet licht goudbruin zijn.
6. Afkoelen
Laat de blondies volledig afkoelen in de bakvorm. Haal ze eruit en snijd in vierkanten.
Serveren
Serveer de blondies zoals ze zijn of met een bolletje vanille-ijs en een drizzle karamel- of chocoladesaus voor een luxe touch.