Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Witte Chocolade-Rode Biet Brownies
Ingrediënten voor een bakvorm van 20cmx20cm:
Voor de Brownies:
200 g rode bieten (gekookt en gepureerd)
150 g witte chocolade, grof gehakt
100 g boter
150 g suiker
2 eieren
1 tl vanille-extract
150 g bloem
1/2 tl bakpoeder
Snufje zout
Voor de Garnering:
Extra witte chocoladeschilfers
Poedersuiker voor bestuiving (optioneel)
Bereidingswijze
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakvorm met bakpapier.
Pureer de gekookte bieten in een keukenmachine tot een gladde puree.
Smelt de Witte Chocolade
Smelt de witte chocolade en boter samen au bain-marie of in de magnetron. Roer goed door tot een glad mengsel.
Meng de Natte Ingrediënten
Klop de suiker, eieren en vanille-extract luchtig in een kom.
Voeg de gesmolten chocolade en rode bietenpuree toe en meng goed.
Voeg de Droge Ingrediënten Toe
Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het natte mengsel en spatel het er voorzichtig door tot net gemengd.
Bakken
Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad.
Bak 25-30 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen in de bakvorm.
Afwerking
Bestrooi de brownies met poedersuiker en witte chocoladeschilfers. Snijd in vierkanten en serveer.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email