Witte Chocolade-Rode Biet Brownies

Witte Chocolade-Rode Biet Brownies

Ingrediënten voor een bakvorm van 20cmx20cm:

Voor de Brownies:
  • 200 g rode bieten (gekookt en gepureerd)
  • 150 g witte chocolade, grof gehakt
  • 100 g boter
  • 150 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 150 g bloem
  • 1/2 tl bakpoeder
  • Snufje zout
Voor de Garnering:
  • Extra witte chocoladeschilfers
  • Poedersuiker voor bestuiving (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
    • Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakvorm met bakpapier.
    • Pureer de gekookte bieten in een keukenmachine tot een gladde puree.
  2. Smelt de Witte Chocolade
    • Smelt de witte chocolade en boter samen au bain-marie of in de magnetron. Roer goed door tot een glad mengsel.
  3. Meng de Natte Ingrediënten
    • Klop de suiker, eieren en vanille-extract luchtig in een kom.
    • Voeg de gesmolten chocolade en rode bietenpuree toe en meng goed.
  4. Voeg de Droge Ingrediënten Toe
    • Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven het natte mengsel en spatel het er voorzichtig door tot net gemengd.
  5. Bakken
    • Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad.
    • Bak 25-30 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen in de bakvorm.
  6. Afwerking
    • Bestrooi de brownies met poedersuiker en witte chocoladeschilfers. Snijd in vierkanten en serveer.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print