Witte Chocolademousse met Pistache

Witte Chocolademousse met Pistache

Ingrediƫnten voor 4-6 personen:

  • 200 g witte chocolade
  • 300 ml slagroom
  • 2 eieren (gescheiden in dooiers en eiwitten)
  • 50 g suiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 50 g pistachenoten, grof gehakt (plus extra voor garnering)
  • Snufje zout

Bereidingswijze

1. Chocolade smelten

  1. Hak de witte chocolade fijn en smelt deze au bain-marie (boven een pan met zacht kokend water). Roer regelmatig tot de chocolade volledig gesmolten is. Laat iets afkoelen.

2. Room kloppen

  • Klop de slagroom in een grote kom tot zachte pieken en zet deze in de koelkast.

3. Eidooiermengsel maken

  1. Klop de eidooiers met 25 g suiker en het vanille-extract in een kom tot een luchtig mengsel.
  2. Voeg de gesmolten witte chocolade toe aan het eidooiermengsel en meng goed.

4. Eiwitten kloppen

  1. Klop in een schone kom de eiwitten met een snufje zout tot zachte pieken.
  2. Voeg de resterende 25 g suiker toe en klop verder tot stijve, glanzende pieken.

5. Alles samenvoegen

  1. Spatel voorzichtig de opgeklopte slagroom door het chocolademengsel.
  2. Voeg daarna de opgeklopte eiwitten toe en spatel voorzichtig door, zodat het mengsel luchtig blijft.
  3. Roer als laatste de gehakte pistachenoten door het mengsel.

6. In de koelkast zetten

  • Verdeel de mousse over individuele serveerkommetjes of glazen en zet minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.

7. Serveren

  1. Garneer de mousse met extra gehakte pistachenoten en eventueel een snufje geraspte witte chocolade.
  2. Serveer koud en geniet van dit verfijnde dessert.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print