50 g pistachenoten, grof gehakt (plus extra voor garnering)
Snufje zout
Bereidingswijze
1. Chocolade smelten
Hak de witte chocolade fijn en smelt deze au bain-marie (boven een pan met zacht kokend water). Roer regelmatig tot de chocolade volledig gesmolten is. Laat iets afkoelen.
2. Room kloppen
Klop de slagroom in een grote kom tot zachte pieken en zet deze in de koelkast.
3. Eidooiermengsel maken
Klop de eidooiers met 25 g suiker en het vanille-extract in een kom tot een luchtig mengsel.
Voeg de gesmolten witte chocolade toe aan het eidooiermengsel en meng goed.
4. Eiwitten kloppen
Klop in een schone kom de eiwitten met een snufje zout tot zachte pieken.
Voeg de resterende 25 g suiker toe en klop verder tot stijve, glanzende pieken.
5. Alles samenvoegen
Spatel voorzichtig de opgeklopte slagroom door het chocolademengsel.
Voeg daarna de opgeklopte eiwitten toe en spatel voorzichtig door, zodat het mengsel luchtig blijft.
Roer als laatste de gehakte pistachenoten door het mengsel.
6. In de koelkast zetten
Verdeel de mousse over individuele serveerkommetjes of glazen en zet minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
7. Serveren
Garneer de mousse met extra gehakte pistachenoten en eventueel een snufje geraspte witte chocolade.