Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Wortel-Sinaasappelsoep
Ingrediƫnten voor 4 personen:
500 g wortelen, geschild en in plakjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 liter groentebouillon
Sap van 2 sinaasappels (ongeveer 200 ml)
1 theelepel geraspte sinaasappelschil
1 eetlepel olijfolie of boter
1/2 theelepel gemberpoeder (of vers geraspte gember)
Zout en peper naar smaak
Garnering:
Een toefje room of kokosroom
Verse koriander of peterselie
Een paar sinaasappelschijfjes
Bereiding:
Voorbereiden van de groenten:
Schil de wortelen en snijd ze in plakjes.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Aromatische basis maken:
Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Fruit de ui, knoflook en gember tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
Soepbasis bereiden:
Voeg de wortelplakjes toe en bak ze 5 minuten mee.
Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
Laat de soep 20 minuten zachtjes koken, totdat de wortelen zacht zijn.
Sinaasappelsap toevoegen:
Voeg het sinaasappelsap en de geraspte sinaasappelschil toe aan de pan.
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Afwerken:
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Verwarm de soep nog even door, maar laat niet koken.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met een toefje room, verse kruiden en een paar sinaasappelschijfjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email