Wortel-Sinaasappelsoep

Wortel-Sinaasappelsoep

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 500 g wortelen, geschild en in plakjes
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • Sap van 2 sinaasappels (ongeveer 200 ml)
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • 1 eetlepel olijfolie of boter
  • 1/2 theelepel gemberpoeder (of vers geraspte gember)
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering:
    • Een toefje room of kokosroom
    • Verse koriander of peterselie
    • Een paar sinaasappelschijfjes

Bereiding:

  1. Voorbereiden van de groenten:
    • Schil de wortelen en snijd ze in plakjes.
    • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Aromatische basis maken:
    • Verhit de olijfolie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Fruit de ui, knoflook en gember tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
  3. Soepbasis bereiden:
    • Voeg de wortelplakjes toe en bak ze 5 minuten mee.
    • Giet de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
    • Laat de soep 20 minuten zachtjes koken, totdat de wortelen zacht zijn.
  4. Sinaasappelsap toevoegen:
    • Voeg het sinaasappelsap en de geraspte sinaasappelschil toe aan de pan.
    • Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
  5. Afwerken:
    • Breng de soep op smaak met zout en peper.
    • Verwarm de soep nog even door, maar laat niet koken.
  6. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met een toefje room, verse kruiden en een paar sinaasappelschijfjes.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print