Wortelcarpaccio Met Feta En Hazelnoten

Wortelcarpaccio Met Feta En Hazelnoten

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • Voor de wortelcarpaccio:
    • 4 grote wortels (bij voorkeur verschillende kleuren)
    • 1 el olijfolie
    • Snufje zout
  • Voor de dressing:
    • 3 el olijfolie
    • 1 el citroensap
    • 1 tl honing
    • Zout en peper naar smaak
  • Voor de garnering:
    • 50 g feta, verkruimeld
    • 30 g hazelnoten, geroosterd en grofgehakt
    • Verse kruiden (zoals peterselie of koriander)

Bereidingswijze:

  1. Wortels voorbereiden:
    • Schil de wortels en snijd ze met een mandoline of dunschiller in dunne, lange linten.
    • Besprenkel de wortellinten met een beetje olijfolie en een snufje zout. Zet apart.
  2. Dressing maken:
    • Meng olijfolie, citroensap, honing, zout en peper in een kom. Klop goed door tot een gladde dressing.
  3. Wortelcarpaccio samenstellen:
    • Leg de wortellinten dakpansgewijs op borden om een mooie carpaccio te creĆ«ren.
    • Besprenkel met de dressing.
  4. Garneren:
    • Strooi de verkruimelde feta en geroosterde hazelnoten over de wortelcarpaccio.
    • Garneer met verse kruiden.
  5. Serveren:
    • Serveer direct als licht en smaakvol voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print