Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Wortelcarpaccio Met Feta En Hazelnoten
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de wortelcarpaccio:
4 grote wortels (bij voorkeur verschillende kleuren)
1 el olijfolie
Snufje zout
Voor de dressing:
3 el olijfolie
1 el citroensap
1 tl honing
Zout en peper naar smaak
Voor de garnering:
50 g feta, verkruimeld
30 g hazelnoten, geroosterd en grofgehakt
Verse kruiden (zoals peterselie of koriander)
Bereidingswijze:
Wortels voorbereiden:
Schil de wortels en snijd ze met een mandoline of dunschiller in dunne, lange linten.
Besprenkel de wortellinten met een beetje olijfolie en een snufje zout. Zet apart.
Dressing maken:
Meng olijfolie, citroensap, honing, zout en peper in een kom. Klop goed door tot een gladde dressing.
Wortelcarpaccio samenstellen:
Leg de wortellinten dakpansgewijs op borden om een mooie carpaccio te creƫren.
Besprenkel met de dressing.
Garneren:
Strooi de verkruimelde feta en geroosterde hazelnoten over de wortelcarpaccio.
Garneer met verse kruiden.
Serveren:
Serveer direct als licht en smaakvol voorgerecht.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email