Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Zalm-dillesoep met aardappel
Ingrediënten voor 4 personen:
300 g verse zalmfilet
, in blokjes gesneden
3 middelgrote aardappelen
, geschild en in blokjes
1 prei
, in dunne ringen
1 ui
, fijngehakt
750 ml visbouillon
200 ml slagroom
2 eetlepels boter
1 theelepel dijonmosterd
1 eetlepel citroensap
1 bosje verse dille
, grof gehakt
Zout en peper
, naar smaak
Voor garnering:
Verse dille
Limoen- of citroenpartjes
(optioneel)
Croutons
of brood
Bereidingswijze:
1. Groenten bakken
Smelt de boter in een soeppan op middelhoog vuur.
Voeg de ui en prei toe en bak deze zachtjes tot ze glazig zijn.
Voeg de aardappelblokjes toe en roer goed door.
2. Bouillon toevoegen
Giet de visbouillon in de pan en breng aan de kook.
Laat de soep
15-20 minuten
zachtjes koken, totdat de aardappelen gaar zijn.
3. Soep afwerken
Voeg de slagroom, dijonmosterd en citroensap toe aan de soep en roer goed door.
Breng op smaak met zout en peper.
4. Zalm toevoegen
Voeg de zalmblokjes toe aan de soep en laat deze
5-7 minuten
zachtjes pocheren, totdat de zalm gaar is.
Roer de verse dille door de soep net voordat je deze serveert.
5. Serveren
Schep de soep in kommen en garneer met extra dille en eventueel een partje citroen of limoen.
Serveer warm met knapperig brood of croutons.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email