Zalm-dillesoep met aardappel

Zalm-dillesoep met aardappel

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g verse zalmfilet, in blokjes gesneden
  • 3 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 prei, in dunne ringen
  • 1 ui, fijngehakt
  • 750 ml visbouillon
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels boter
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 bosje verse dille, grof gehakt
  • Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
  • Verse dille
  • Limoen- of citroenpartjes (optioneel)
  • Croutons of brood

Bereidingswijze:

1. Groenten bakken
  1. Smelt de boter in een soeppan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui en prei toe en bak deze zachtjes tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de aardappelblokjes toe en roer goed door.
2. Bouillon toevoegen
  1. Giet de visbouillon in de pan en breng aan de kook.
  2. Laat de soep 15-20 minuten zachtjes koken, totdat de aardappelen gaar zijn.
3. Soep afwerken
  1. Voeg de slagroom, dijonmosterd en citroensap toe aan de soep en roer goed door.
  2. Breng op smaak met zout en peper.
4. Zalm toevoegen
  1. Voeg de zalmblokjes toe aan de soep en laat deze 5-7 minuten zachtjes pocheren, totdat de zalm gaar is.
  2. Roer de verse dille door de soep net voordat je deze serveert.
5. Serveren
  1. Schep de soep in kommen en garneer met extra dille en eventueel een partje citroen of limoen.
  2. Serveer warm met knapperig brood of croutons.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print