Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Zalm en Asperges in Bladerdeeg
Ingrediënten voor 4 personen:
4 zalmfilets
(ongeveer 150 g per stuk, zonder vel)
1 rol vers bladerdeeg
(ca. 275 g)
12 groene asperges
, harde uiteinden afgesneden
1 eidooier
, losgeklopt (voor bestrijken)
2 eetlepels crème fraîche
1 eetlepel grove mosterd
1 theelepel dille
, vers of gedroogd
Zout en peper
, naar smaak
1 citroen
, in partjes (voor serveren)
Bereiding:
Oven voorverwarmen:
Verwarm de oven voor op
200°C
en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Asperges kort blancheren:
Kook de asperges
2 minuten
in gezouten water. Spoel ze daarna direct af met koud water om het kookproces te stoppen en dep ze droog.
Bladerdeeg voorbereiden:
Rol het bladerdeeg uit en snijd het in 4 gelijke rechthoeken.
Meng de crème fraîche met de grove mosterd en dille. Smeer een dun laagje van dit mengsel in het midden van elk bladerdeegvel.
Zalm en asperges plaatsen:
Leg een zalmfilet op het mosterdmengsel en bestrooi met zout en peper.
Leg 3 asperges bovenop de zalm.
Inpakken in bladerdeeg:
Vouw het bladerdeeg over de zalm en asperges heen, zodat je een mooi pakketje krijgt. Druk de randen goed aan met een vork om ze te sluiten.
Bestrijk het bladerdeeg met de losgeklopte eidooier voor een mooie glanzende korst.
Bakken:
Plaats de pakketjes op de bakplaat en bak ze in de oven gedurende
20-25 minuten
, tot het bladerdeeg goudbruin en krokant is.
Serveren:
Serveer de zalm en asperges in bladerdeeg met partjes citroen en garneer met extra verse dille.
Combineer met een frisse salade of geroosterde aardappeltjes voor een complete maaltijd.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email