Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Zalmcarpaccio met dille-dressing
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de zalmcarpaccio:
200 g verse zalmfilet
, dun gesneden (vraag de visboer om sashimi-kwaliteit)
50 g rucola
1 eetlepel kappertjes
50 g Parmezaanse kaas
, in dunne schilfers
1 citroen
, in partjes gesneden
Voor de dille-dressing:
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 theelepel mosterd
1 eetlepel verse dille
, fijngehakt
1 theelepel honing
Zout en peper
, naar smaak
Voor garnering:
Verse dille
, voor decoratie
Versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze:
1. Dille-dressing maken
Meng in een klein kommetje de olijfolie, citroensap, mosterd, honing, en fijngehakte dille.
Breng op smaak met zout en peper en klop tot een gladde dressing.
2. Zalmcarpaccio samenstellen
Leg de dun gesneden zalmplakjes op een groot bord of individuele borden.
Schik de rucola in het midden en verdeel de kappertjes en Parmezaanse schilfers over de zalm.
3. Afwerken
Besprenkel de zalm licht met de dille-dressing.
Garneer met verse dille en een snufje versgemalen zwarte peper.
Serveer met partjes citroen en eventueel knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email