Zalmcarpaccio met dille-dressing

Zalmcarpaccio met dille-dressing

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de zalmcarpaccio:
  • 200 g verse zalmfilet, dun gesneden (vraag de visboer om sashimi-kwaliteit)
  • 50 g rucola
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 50 g Parmezaanse kaas, in dunne schilfers
  • 1 citroen, in partjes gesneden
Voor de dille-dressing:
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
  • 1 theelepel honing
  • Zout en peper, naar smaak
Voor garnering:
  • Verse dille, voor decoratie
  • Versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

1. Dille-dressing maken
  1. Meng in een klein kommetje de olijfolie, citroensap, mosterd, honing, en fijngehakte dille.
  2. Breng op smaak met zout en peper en klop tot een gladde dressing.
2. Zalmcarpaccio samenstellen
  1. Leg de dun gesneden zalmplakjes op een groot bord of individuele borden.
  2. Schik de rucola in het midden en verdeel de kappertjes en Parmezaanse schilfers over de zalm.
3. Afwerken
  1. Besprenkel de zalm licht met de dille-dressing.
  2. Garneer met verse dille en een snufje versgemalen zwarte peper.
  3. Serveer met partjes citroen en eventueel knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print