Zalmroosjes met Dille-Roomkaas

Zalmroosjes met Dille-Roomkaas

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 200 g gerookte zalm (dunne plakken)
  • 100 g roomkaas (naturel)
  • 1 eetlepel verse dille (fijngehakt)
  • 1 theelepel citroensap
  • Peper naar smaak
  • Optioneel: kappertjes, schijfjes citroen en microgreens ter garnering

Bereiding:

  1. Vulling maken: Meng de roomkaas met fijngehakte dille, citroensap en een beetje versgemalen peper.
  2. Zalm voorbereiden: Leg een plakje gerookte zalm plat neer. Schep een klein lepeltje van de dille-roomkaas in het midden.
  3. Rollen: Rol de plak zalm voorzichtig op tot een mooi roosje en vorm het een beetje met je vingers.
  4. Presentatie: Plaats de zalmroosjes op een bord en garneer met extra dille, microgreens, schijfjes citroen en enkele kappertjes voor extra smaak.
  5. Afwerking: Druppel eventueel nog een klein beetje citroensap over de roosjes vlak voor het serveren.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print