Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Zalmtartaar met Avocado
Ingrediënten voor 8-10 porties:
Voor de zalmtartaar:
200 g verse zalm (sashimi-kwaliteit), in kleine blokjes gesneden
1 theelepel sojasaus
1 theelepel limoensap
1/2 theelepel sesamolie
1 eetlepel verse dille, fijngehakt
Snufje zout
Snufje versgemalen zwarte peper
Voor de avocadocrème:
1 rijpe avocado
1 theelepel limoensap
Snufje zout
Snufje cayennepeper (optioneel)
Voor garnering:
Sesamzaadjes (zwart of wit)
Dunne schijfjes radijs
Blaadjes koriander (optioneel)
Bereidingswijze
1.
Zalmtartaar bereiden
Meng in een kom de blokjes verse zalm met de sojasaus, limoensap, sesamolie, dille, zout en peper.
Laat 10-15 minuten marineren in de koelkast.
2.
Avocadocrème maken
Prak de avocado in een kom of gebruik een keukenmachine voor een gladde crème.
Meng de avocado met limoensap, zout en eventueel een snufje cayennepeper voor wat pit.
3.
Presenteren
Schep een klein lepeltje avocadocrème op een amuselepel of in een klein glaasje.
Plaats een lepel zalmtartaar bovenop de avocadocrème.
Garneer met een paar sesamzaadjes, een dun schijfje radijs en eventueel een blaadje koriander.
4.
Serveren
Serveer de amuse direct en geniet van de frisse en delicate smaken.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email