Zalmtartaar met Avocado

Zalmtartaar met Avocado

Ingrediënten voor 8-10 porties:

Voor de zalmtartaar:

  • 200 g verse zalm (sashimi-kwaliteit), in kleine blokjes gesneden
  • 1 theelepel sojasaus
  • 1 theelepel limoensap
  • 1/2 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
  • Snufje zout
  • Snufje versgemalen zwarte peper

Voor de avocadocrème:

  • 1 rijpe avocado
  • 1 theelepel limoensap
  • Snufje zout
  • Snufje cayennepeper (optioneel)

Voor garnering:

  • Sesamzaadjes (zwart of wit)
  • Dunne schijfjes radijs
  • Blaadjes koriander (optioneel)

Bereidingswijze

1. Zalmtartaar bereiden

  1. Meng in een kom de blokjes verse zalm met de sojasaus, limoensap, sesamolie, dille, zout en peper.
  2. Laat 10-15 minuten marineren in de koelkast.

2. Avocadocrème maken

  1. Prak de avocado in een kom of gebruik een keukenmachine voor een gladde crème.
  2. Meng de avocado met limoensap, zout en eventueel een snufje cayennepeper voor wat pit.

3. Presenteren

  1. Schep een klein lepeltje avocadocrème op een amuselepel of in een klein glaasje.
  2. Plaats een lepel zalmtartaar bovenop de avocadocrème.
  3. Garneer met een paar sesamzaadjes, een dun schijfje radijs en eventueel een blaadje koriander.

4. Serveren

  • Serveer de amuse direct en geniet van de frisse en delicate smaken.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print