Zeebaarsfilet met Tomaat-Olijvensalsa

Zeebaarsfilet met Tomaat-Olijvensalsa

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de zeebaars:
  • 4 zeebaarsfilets (met huid)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 citroen, in partjes gesneden
Voor de tomaat-olijvensalsa:
  • 4 tomaten, in kleine blokjes gesneden
  • 100 g zwarte olijven (bij voorkeur Kalamata), ontpit en gehakt
  • 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 handje verse basilicum, grof gehakt
  • Zout en peper, naar smaak

Bereiding:

1. Tomaat-olijvensalsa maken:

  • Meng in een kom de tomatenblokjes, zwarte olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie en rode wijnazijn.
  • Breng de salsa op smaak met zout, peper en verse basilicum. Zet apart zodat de smaken goed kunnen mengen.

2. Zeebaars bakken:

  • Dep de zeebaarsfilets goed droog met keukenpapier en bestrooi de huidkant met zout.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Leg de zeebaarsfilets met de huid naar beneden in de pan en bak ze 3-4 minuten, tot de huid krokant is.
  • Draai de filets voorzichtig om en bak nog 1-2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en een kneepje citroen.

3. Serveren:

  • Leg de zeebaarsfilets op borden en schep de tomaat-olijvensalsa er royaal overheen.
  • Garneer met een partje citroen en eventueel wat extra basilicum.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print