Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Zeebaarsfilet met Tomaat-Olijvensalsa
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de zeebaars:
4 zeebaarsfilets
(met huid)
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper
, naar smaak
1 citroen
, in partjes gesneden
Voor de tomaat-olijvensalsa:
4 tomaten
, in kleine blokjes gesneden
100 g zwarte olijven
(bij voorkeur Kalamata), ontpit en gehakt
1 eetlepel kappertjes
, uitgelekt
1 teentje knoflook
, fijngehakt
2 eetlepels extra vergine olijfolie
1 eetlepel rode wijnazijn
1 handje verse basilicum
, grof gehakt
Zout en peper
, naar smaak
Bereiding:
1.
Tomaat-olijvensalsa maken:
Meng in een kom de tomatenblokjes, zwarte olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie en rode wijnazijn.
Breng de salsa op smaak met zout, peper en verse basilicum. Zet apart zodat de smaken goed kunnen mengen.
2.
Zeebaars bakken:
Dep de zeebaarsfilets goed droog met keukenpapier en bestrooi de huidkant met zout.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Leg de zeebaarsfilets met de huid naar beneden in de pan en bak ze
3-4 minuten
, tot de huid krokant is.
Draai de filets voorzichtig om en bak nog
1-2 minuten
op de andere kant. Breng op smaak met peper en een kneepje citroen.
3.
Serveren:
Leg de zeebaarsfilets op borden en schep de tomaat-olijvensalsa er royaal overheen.
Garneer met een partje citroen en eventueel wat extra basilicum.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email