Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Zeevruchtensoep met Kokos
Ingrediƫnten voor 4 personen:
200 g garnalen (gepeld en schoongemaakt)
200 g witvisfilet (bijv. kabeljauw of tilapia), in stukken
200 ml kokosmelk
750 ml vis- of groentebouillon
1 stengel citroengras, gekneusd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 stukje gember (2 cm), geraspt
1 rode chilipeper, fijngehakt (optioneel)
1 eetlepel vissaus
2 eetlepels limoensap
1 eetlepel olijfolie of kokosolie
100 g shiitake of champignons, in plakjes
1 paprika, in reepjes
Verse koriander of basilicum voor garnering
Zout en peper naar smaak
Bereiding:
Aromatische basis maken:
Verhit de olijfolie of kokosolie in een grote pan.
Fruit de knoflook, gember en chilipeper (indien gebruikt) tot ze geurig zijn.
Voeg het citroengras toe en bak kort mee.
Soepbasis bereiden:
Voeg de vis- of groentebouillon en de kokosmelk toe aan de pan.
Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken zich ontwikkelen.
Groenten toevoegen:
Voeg de gesneden paprika en champignons toe aan de soep.
Laat 5 minuten zachtjes koken tot de groenten bijna gaar zijn.
Zeevruchten bereiden:
Voeg de stukken witvis en garnalen toe aan de soep.
Laat 3-5 minuten koken, totdat de zeevruchten gaar zijn (niet langer om taaiheid te voorkomen).
Afmaken:
Roer de vissaus en limoensap door de soep.
Proef en breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Schep de soep in diepe kommen en garneer met verse koriander of basilicum.
Serveer met een schijfje limoen en eventueel een stukje knapperig brood of rijst.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email