Zeevruchtensoep met Kokos

Zeevruchtensoep met Kokos

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 200 g garnalen (gepeld en schoongemaakt)
  • 200 g witvisfilet (bijv. kabeljauw of tilapia), in stukken
  • 200 ml kokosmelk
  • 750 ml vis- of groentebouillon
  • 1 stengel citroengras, gekneusd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stukje gember (2 cm), geraspt
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt (optioneel)
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel olijfolie of kokosolie
  • 100 g shiitake of champignons, in plakjes
  • 1 paprika, in reepjes
  • Verse koriander of basilicum voor garnering
  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Aromatische basis maken:
    • Verhit de olijfolie of kokosolie in een grote pan.
    • Fruit de knoflook, gember en chilipeper (indien gebruikt) tot ze geurig zijn.
    • Voeg het citroengras toe en bak kort mee.
  2. Soepbasis bereiden:
    • Voeg de vis- of groentebouillon en de kokosmelk toe aan de pan.
    • Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen, zodat de smaken zich ontwikkelen.
  3. Groenten toevoegen:
    • Voeg de gesneden paprika en champignons toe aan de soep.
    • Laat 5 minuten zachtjes koken tot de groenten bijna gaar zijn.
  4. Zeevruchten bereiden:
    • Voeg de stukken witvis en garnalen toe aan de soep.
    • Laat 3-5 minuten koken, totdat de zeevruchten gaar zijn (niet langer om taaiheid te voorkomen).
  5. Afmaken:
    • Roer de vissaus en limoensap door de soep.
    • Proef en breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveren:
    • Schep de soep in diepe kommen en garneer met verse koriander of basilicum.
    • Serveer met een schijfje limoen en eventueel een stukje knapperig brood of rijst.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print