Zeewier-Paddenstoel Bouillon

Zeewier-Paddenstoel Bouillon

Ingrediƫnten voor 4 personen:

Voor de Bouillon:
  • 1 liter water
  • 10 g kombu (gedroogd zeewier)
  • 6 gedroogde shiitake-paddenstoelen
  • 1 wortel, in plakjes
  • 1 stuk gember (2 cm), in plakjes
  • 2 el sojasaus
  • 1 el mirin (optioneel)
  • 1 teen knoflook, geplet
Voor de Toppings:
  • Verse shiitake- of oesterzwammen, in plakjes
  • Lente-uitjes, fijngesneden
  • Nori-snippers (geroosterd zeewier)
  • Sesamzaadjes

Bereidingswijze

  1. Maak de Bouillon
    • Doe het water, kombu, gedroogde shiitake, wortel, gember en knoflook in een grote pan.
    • Breng zachtjes aan de kook en laat 20-30 minuten sudderen, zodat de smaken goed intrekken.
  2. Zeef de Bouillon
    • Haal de kombu, shiitake, wortel en gember uit de pan. Snijd de geweekte shiitake in dunne plakjes en zet apart voor later gebruik.
  3. Breng op Smaak
    • Voeg de sojasaus en eventueel mirin toe aan de bouillon. Proef en pas de smaak aan met extra sojasaus of een snufje zout.
  4. Bereid de Toppings
    • Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de verse shiitake- of oesterzwammen kort tot ze zacht zijn.
  5. Serveren
    • Schenk de bouillon in kommen en voeg de gebakken paddenstoelen, plakjes geweekte shiitake, lente-uitjes, nori-snippers en sesamzaadjes toe. Serveer warm.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print