Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Zoete Aardappel-Pindasoep
Ingrediënten voor 4 personen:
3 middelgrote zoete aardappelen (ongeveer 600 g), geschild en in blokjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 stukje gember (2 cm), geraspt
1 blik kokosmelk (400 ml)
750 ml groentebouillon
2 eetlepels pindakaas (bij voorkeur natuurlijke pindakaas zonder suiker)
1 theelepel kerriepoeder
1/2 theelepel chilivlokken (of naar smaak)
1 eetlepel olijfolie of kokosolie
Zout en peper naar smaak
Garnering:
Fijngehakte pinda’s
Verse koriander
Een schijfje limoen
Bereiding:
Aromatische basis maken:
Verhit de olie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Fruit de ui, knoflook en gember tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
Specerijen toevoegen:
Voeg het kerriepoeder en de chilivlokken toe en bak deze 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
Zoete aardappelen en bouillon toevoegen:
Voeg de blokjes zoete aardappel en de groentebouillon toe.
Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken, totdat de aardappelen zacht zijn.
Pindakaas en kokosmelk toevoegen:
Voeg de pindakaas en de kokosmelk toe aan de soep.
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Op smaak brengen:
Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel extra chilivlokken voor meer pit.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met fijngehakte pinda’s, verse koriander en een schijfje limoen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email