Zoete Aardappel-Pindasoep

Zoete Aardappel-Pindasoep

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 middelgrote zoete aardappelen (ongeveer 600 g), geschild en in blokjes
  • 1 middelgrote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 stukje gember (2 cm), geraspt
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 750 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels pindakaas (bij voorkeur natuurlijke pindakaas zonder suiker)
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1/2 theelepel chilivlokken (of naar smaak)
  • 1 eetlepel olijfolie of kokosolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering:
    • Fijngehakte pinda’s
    • Verse koriander
    • Een schijfje limoen

Bereiding:

  1. Aromatische basis maken:
    • Verhit de olie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Fruit de ui, knoflook en gember tot ze zacht en geurig zijn (ongeveer 3 minuten).
  2. Specerijen toevoegen:
    • Voeg het kerriepoeder en de chilivlokken toe en bak deze 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
  3. Zoete aardappelen en bouillon toevoegen:
    • Voeg de blokjes zoete aardappel en de groentebouillon toe.
    • Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken, totdat de aardappelen zacht zijn.
  4. Pindakaas en kokosmelk toevoegen:
    • Voeg de pindakaas en de kokosmelk toe aan de soep.
    • Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
  5. Op smaak brengen:
    • Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel extra chilivlokken voor meer pit.
  6. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met fijngehakte pinda’s, verse koriander en een schijfje limoen.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print