Zoete Aardappelsoep met Kaneel

Zoete Aardappelsoep met Kaneel

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g zoete aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 middelgrote wortel, in stukjes gesneden
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Garnering:
    • Geroosterde pompoenpitten
    • Verse koriander of peterselie
    • Een scheutje kokosmelk

Bereiding:

  1. Aromatische basis maken:
    • Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Fruit de ui, knoflook en wortel tot ze zacht zijn (ongeveer 5 minuten).
  2. Zoete aardappelen en specerijen toevoegen:
    • Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak 2 minuten mee.
    • Strooi de kaneel en nootmuskaat over de groenten en roer goed door.
  3. Bouillon toevoegen:
    • Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
    • Zet het vuur laag en laat de soep 20 minuten zachtjes koken, tot de zoete aardappelen zacht zijn.
  4. Pureren en afwerken:
    • Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
    • Roer de kokosmelk en het sinaasappelsap door de soep.
    • Breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveren:
    • Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde pompoenpitten, verse koriander en een scheutje kokosmelk.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print