Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Zoete Aardappelsoep met Kaneel
Ingrediënten voor 4 personen:
500 g zoete aardappelen, geschild en in blokjes
1 middelgrote wortel, in stukjes gesneden
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
750 ml groentebouillon
200 ml kokosmelk
1 theelepel kaneel
1/4 theelepel nootmuskaat
Sap van 1 sinaasappel
1 eetlepel olijfolie
Zout en peper naar smaak
Garnering:
Geroosterde pompoenpitten
Verse koriander of peterselie
Een scheutje kokosmelk
Bereiding:
Aromatische basis maken:
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Fruit de ui, knoflook en wortel tot ze zacht zijn (ongeveer 5 minuten).
Zoete aardappelen en specerijen toevoegen:
Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak 2 minuten mee.
Strooi de kaneel en nootmuskaat over de groenten en roer goed door.
Bouillon toevoegen:
Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook.
Zet het vuur laag en laat de soep 20 minuten zachtjes koken, tot de zoete aardappelen zacht zijn.
Pureren en afwerken:
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde massa.
Roer de kokosmelk en het sinaasappelsap door de soep.
Breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
Schep de soep in kommen en garneer met geroosterde pompoenpitten, verse koriander en een scheutje kokosmelk.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email