Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Zurek (Poolse zure soep)
Ingrediƫnten voor 4 personen:
Voor de soep:
1 liter zure starter
(zure rogge of zuurdesemstarter, verkrijgbaar in Poolse winkels)
750 ml vleesbouillon
(kippen- of runderbouillon)
200 g rookworst
, in plakjes
100 g spek
, in blokjes
1 middelgrote ui
, fijngehakt
2 teentjes knoflook
, fijngehakt
1 laurierblad
3-4 pimentkorrels
1 theelepel marjolein
4 aardappelen
, geschild en in blokjes
4 eieren
, hardgekookt en gehalveerd
Zout en peper
, naar smaak
Voor garnering:
Verse peterselie
, fijngehakt
Roggebrood
, om erbij te serveren
Bereidingswijze:
1. Soepbasis maken
Bak de spekblokjes in een grote soeppan op middelhoog vuur tot ze knapperig zijn.
Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn.
Doe de rookworst, laurierblad, pimentkorrels en marjolein in de pan en roer alles goed door.
2. Bouillon en aardappelen toevoegen
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Voeg de aardappelblokjes toe en laat de soep zachtjes koken totdat de aardappelen gaar zijn (ongeveer
15 minuten
).
3. Zure starter toevoegen
Voeg de zure starter langzaam toe, terwijl je de soep goed roert.
Laat de soep nog
10 minuten
zachtjes koken, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
4. Serveren
Schep de soep in kommen en voeg in elke kom een gehalveerd hardgekookt ei toe.
Garneer met verse peterselie en serveer met roggebrood aan de zijkant.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email