Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Zuurkoolsoep met worst en aardappel
Ingrediƫnten voor 4 personen:
400 g zuurkool
(uitgelekt en eventueel grof gehakt)
2 grote aardappelen
(geschild en in blokjes)
200 g rookworst
(in plakjes gesneden)
1 grote ui
(gesnipperd)
2 teentjes knoflook
(fijngesneden)
1 liter kippen- of groentebouillon
1 laurierblad
1 theelepel karwijzaad
(optioneel, voor extra smaak)
100 ml room
of
zure room
2 eetlepels olie
of boter
Zout en peper
naar smaak
Verse peterselie
(voor garnering)
Bereiding:
Ui en knoflook fruiten
Verhit de olie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
Fruit de ui 3-4 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
Voeg de aardappel toe
Doe de blokjes aardappel erbij en bak ze kort mee.
Zuurkool en specerijen
Voeg de zuurkool, laurierblad en eventueel het karwijzaad toe. Roer alles goed door elkaar.
Bouillon toevoegen
Giet de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.
Laat de soep
20-25 minuten
zachtjes pruttelen tot de aardappelen gaar zijn.
Rookworst toevoegen
Voeg de plakjes rookworst toe aan de soep en verwarm nog
5 minuten
mee.
Soep romig maken
Roer de room of zure room door de soep en breng op smaak met zout en peper.
Serveren
Schep de soep in kommen, garneer met verse peterselie en serveer met knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email