Zuurkoolsoep met worst en aardappel

Zuurkoolsoep met worst en aardappel

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 400 g zuurkool (uitgelekt en eventueel grof gehakt)
  • 2 grote aardappelen (geschild en in blokjes)
  • 200 g rookworst (in plakjes gesneden)
  • 1 grote ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel karwijzaad (optioneel, voor extra smaak)
  • 100 ml room of zure room
  • 2 eetlepels olie of boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie (voor garnering)

Bereiding:

  1. Ui en knoflook fruiten
    • Verhit de olie of boter in een grote soeppan op middelhoog vuur.
    • Fruit de ui 3-4 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
  2. Voeg de aardappel toe
    • Doe de blokjes aardappel erbij en bak ze kort mee.
  3. Zuurkool en specerijen
    • Voeg de zuurkool, laurierblad en eventueel het karwijzaad toe. Roer alles goed door elkaar.
  4. Bouillon toevoegen
    • Giet de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.
    • Laat de soep 20-25 minuten zachtjes pruttelen tot de aardappelen gaar zijn.
  5. Rookworst toevoegen
    • Voeg de plakjes rookworst toe aan de soep en verwarm nog 5 minuten mee.
  6. Soep romig maken
    • Roer de room of zure room door de soep en breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveren
    • Schep de soep in kommen, garneer met verse peterselie en serveer met knapperig brood.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print