Zuurkoolstamppot met Spekjes

Zuurkoolstamppot met Spekjes

Ingrediƫnten voor 4 personen:

  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
  • 500 g zuurkool
  • 200 g spekblokjes
  • 50 g boter
  • 100 ml melk
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: 1 rookworst (voor erbij)

Bereidingswijze

  1. Aardappelen koken
    • Breng een grote pan water met een snufje zout aan de kook. Voeg de aardappelen toe en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
  2. Zuurkool koken
    • Doe de zuurkool in een andere pan en voeg een beetje water toe. Kook de zuurkool 10-15 minuten op laag vuur, tot deze zacht is.
  3. Spekjes bakken
    • Verhit een koekenpan en bak de spekblokjes op middelhoog vuur tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
  4. Aardappelen stampen
    • Giet de aardappelen af en voeg de boter en melk toe. Stamp tot een romige puree. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Stamppot maken
    • Meng de gekookte zuurkool en de helft van de spekjes door de aardappelpuree. Roer goed door.
  6. Serveren
    • Serveer de stamppot op borden, garneer met de resterende spekjes en leg eventueel een plakje rookworst erbij.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print