Zwarte Knoflook-Linzenstoof met Geroosterde Pastinaak

Zwarte Knoflook-Linzenstoof met Geroosterde Pastinaak

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 g groene linzen, gekookt
  • 4 teentjes zwarte knoflook, fijngehakt
  • 2 middelgrote pastinaken, geschild en in stukjes
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng de pastinaak met 1 el olijfolie, zout en peper. Rooster 20-25 minuten tot goudbruin.
  3. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de ui tot zacht. Voeg de zwarte knoflook en tomatenpuree toe en bak kort mee.
  4. Voeg de tomatenblokjes, linzen, bouillon en komijnpoeder toe. Laat 15-20 minuten zachtjes koken.
  5. Serveer de linzenstoof met de geroosterde pastinaak erbovenop.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email
image_print