Ga naar de inhoud
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Home
Specials
Amuses
Cocktails
Kerstmis
Tapas
Halloween
Voorgerechten
Soepen
Hoofdgerechten
Dessert
Shop
Contact
Zweedse Gravlax
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de gravlax
:
500 g verse zalmfilet met huid
2 el zout
1 el suiker
1 tl gemalen witte peper
1 bosje verse dille, grof gehakt
1 citroen, dun gesneden (optioneel)
Voor de mosterd-dillesaus
:
3 el Dijonmosterd
1 el honing
2 el witte wijnazijn
4 el olijfolie
1 el verse dille, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
Voor serveren
:
Knäckebröd of roggebrood
Citroenpartjes
Extra verse dille, ter garnering
Bereidingswijze
:
Zalm marineren
:
Controleer de zalm op graten en verwijder deze met een pincet.
Meng het zout, de suiker en de gemalen witte peper in een kom.
Wrijf het mengsel gelijkmatig over beide kanten van de zalmfilet.
Leg de zalm met de huid naar beneden in een schaal. Bedek met een dikke laag gehakte dille en eventueel citroenschijfjes.
Dek de zalm strak af met plasticfolie en plaats er een zwaar gewicht op (bijv. een ander bord met een blik erop).
Laat 24-48 uur marineren in de koelkast, draai de zalm halverwege om.
Mosterd-dillesaus maken
:
Meng de Dijonmosterd, honing en witte wijnazijn in een kom.
Klop langzaam de olijfolie erdoor tot de saus dik wordt.
Roer de fijngehakte dille erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Gravlax snijden
:
Haal de zalm uit de koelkast en veeg overtollige marinade en dille voorzichtig weg met een papieren handdoek.
Gebruik een scherp mes om de zalm in dunne plakjes te snijden.
Serveren
:
Schik de plakjes gravlax op een bord.
Serveer met de mosterd-dillesaus, knäckebröd en citroenpartjes.
Garneer met extra verse dille voor een verfijnde presentatie.
Facebook
Threads
WhatsApp
Email